VeiligVerkeer

Op naar een veiligere omgeving voor alle deelnemers aan het verkeer, niet enkel in het centrum maar ook in alle deelgemeenten van Deinze en Nevele!

Deze site geeft u de mogelijkheid om een verkeersgerelateerd probleem in Deinze te melden. Zo komen we te weten wat er leeft rond mobiliteit in uw buurt. We gaan met uw vragen en suggesties aan de slag. Dat gebeurt in onze werkgroep mobiliteit. Onze mandatarissen nemen uitgewerkte onderwerpen mee naar de gemeenteraad of verkeerscommissie. Uiteraard houden we u op de hoogte van de ondernomen stappen.

U kan een probleem naar een hogere plaats op de lijst stemmen, een oplossing voorstellen of uw vrienden en kennissen om aandacht ervoor vragen. U kan ook een nieuw probleem signaleren.

 

VeiligVerkeerDeinze.be

Autostrade Pontstraat (ooit een rustig klein baantje in Astene)

Mijn melding is naar aanleiding van het artikel in HLN over de nieuwe woningen in Astene (Beekstraat).
“286 gezinnen erbij, dat brengt natuurlijk ook heel wat verkeer mee, maar toch zal de impact beperkt blijven”, zegt T.M. “De nieuwe woonwijk is bereikbaar via drie toegangswegen en voor iedere cluster woningen is een bezoekersparking voorzien.”
Dat wil dus zeggen dat de overlast zich niet bevindt in de nieuwe wijken, maar in de straten errond. Rustig wonen in Astene, toch al lang niet meer in de Pontstraat. Vanaf 5u 's ochtends donderden wij hier uit ons bed door de snelle vrachtwagens die hier over de macadam scheuren. Stad Deinze kan er iets gedaan worden aan de snelheid (en het daarbij horend lawaai) in de Pontstraat aub? Ik werd vorige week tot 2 keer toe (ik reed in eigen straat braaf 50 km/u) INGEHAALD op de 'autostrade' Pontstraat. INGEHAALD! Ik dacht dat de straat zo breed werd gemaakt voor de traktoren, maar nog efkes en we moeten een volle witte lijn trekken. Wanneer wordt hier gecontroleerd Jan Vermeulen? Wanneer worden hier maatregelen getroffen zodat de snelheid gewoon niet hoger kan dan 50 km/u? Straks passeren hier 200 auto's per dag meer, wat dan? Wat met onze kinderen die naar school fietsen in Deinze fietsstad?
Waar is onze rustige straat naartoe? Doe er iets aan voor het te laat is!

Link naar het HLN persbericht:
https://www.hln.be/in-de-buurt/deinze/eerste-111-woningen-van-duurzame-wijk-in-astene-worden-volgend-jaar-gebouwd~aa7ecc46/.

Uw reactie: hoe zou u dit probleem aanpakken?

Vul dit vak NIET in :

Uw naam :

Uw mailadres :

Door op 'Verzenden' te klikken gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden.

Eerdere reacties :

Regelmatig controleren op snelheid? Een tijd geleden werd het bord van bebouwde kom verplaatst van ter hoogte visput naar hoek kempestraat. Ik vermoed dat weinigen dit hebben opgemerkt.
[Kris Demarre] [05-12-2019] [13:06]

Een APART fietspad, gescheiden van de straat. Deze straat is in verschillende fietsroutes (oa Leieroute) opgenomen. Veilig fietsen lukt hier niet hoor. Waarom wordt zo'n autostrade aangelegd in een stad dat zichzelf fietsstad noemt? Geen enkele aandacht voor de fietsen in de Pontstraat. Het is hier levensgevaarlijk.
[Kris Demarre] [05-12-2019] [13:04]

wegversmallingen zodat mensen MOETEN afremmen. Even wachten op een tegenligge kan nooit kwaad. Niet enkel in het begin en einde van de straat, maar ook tussenin.
[Kris Demarre] [05-12-2019] [13:03]