VeiligVerkeer

Op naar een veiligere omgeving voor alle deelnemers aan het verkeer, niet enkel in het centrum maar ook in alle deelgemeenten van Deinze en Nevele!

Deze site geeft u de mogelijkheid om een verkeersgerelateerd probleem in Deinze te melden. Zo komen we te weten wat er leeft rond mobiliteit in uw buurt. We gaan met uw vragen en suggesties aan de slag. Dat gebeurt in onze werkgroep mobiliteit. Onze mandatarissen nemen uitgewerkte onderwerpen mee naar de gemeenteraad of verkeerscommissie. Uiteraard houden we u op de hoogte van de ondernomen stappen.

U kan een probleem naar een hogere plaats op de lijst stemmen, een oplossing voorstellen of uw vrienden en kennissen om aandacht ervoor vragen. U kan ook een nieuw probleem signaleren.

 

VeiligVerkeerDeinze.be

Verkeersdrukte en lawaaihinder Oude Brugsepoort

Het probleem stelt zich al langer, maar sinds de Oude Brugsepoort een voorrangsweg geworden is, rijdt het verkeer nog vlugger dan voorheen door de straat, ook al is het zone 30. Zo is het nu bv. levensgevaarlijk om uit de Biesbulckstraat richting Vaart op te draaien. Vooral voor de bewoners van het eerste dichtbebouwde deel is de geluidsoverlast enorm. Het zwaar verkeer, autobussen, tractoren, maar ook gewone auto's en moto's die over de kasseien denderen, doet meermaals de muren van de huizen daveren. Het doortrekken van de zwarte baan zou een oplossing zijn, maar daar zal nog eeuwen over gediscussieerd worden, laat staan dat men hierover ooit een akkoord bereikt of goedkeuring krijgt. Degelijke verkeersremmende plateau's zoals in de Wakkense Heirweg zouden ook gedeeltelijk kunnen helpen. Feit is dat de leefbaarheid in deze eens zo mooie straat dringend moet verbeterd worden.

Uw reactie: hoe zou u dit probleem aanpakken?

Vul dit vak NIET in :

Uw naam :

Uw mailadres :

Door op 'Verzenden' te klikken gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden.