VeiligVerkeer

Op naar een veiligere omgeving voor alle deelnemers aan het verkeer, niet enkel in het centrum maar ook in alle deelgemeenten van Deinze en Nevele!

Deze site geeft u de mogelijkheid om een verkeersgerelateerd probleem in Deinze te melden. Zo komen we te weten wat er leeft rond mobiliteit in uw buurt. We gaan met uw vragen en suggesties aan de slag. Dat gebeurt in onze werkgroep mobiliteit. Onze mandatarissen nemen uitgewerkte onderwerpen mee naar de gemeenteraad of verkeerscommissie. Uiteraard houden we u op de hoogte van de ondernomen stappen.

U kan een probleem naar een hogere plaats op de lijst stemmen, een oplossing voorstellen of uw vrienden en kennissen om aandacht ervoor vragen. U kan ook een nieuw probleem signaleren.

 

VeiligVerkeerDeinze.be

Vierboomstraat te Nevele

In de Vierboomstraat geldt een snelheidsbeperking van 50 km per uur. De meeste automobilisten houden zich niet aan deze snelheidsbeperking en vliegen door deze als sluipweg gebruikte straat alsof het een autosnelweg is. De voorziene plaatsing van betongrasdallen zal het gebruik van deze straat als sluipweg en het aanhouden van te hoge snelheden alleen maar aanmoedigen.

Uw reactie: hoe zou u dit probleem aanpakken?

Vul dit vak NIET in :

Uw naam :

Uw mailadres :

Door op 'Verzenden' te klikken gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden.

Eerdere reacties :

De Vierboomstraat moet 'geknipt' worden zodat enkel nog lokaal verkeer mogelijk is. Maar dan moet natuurlijk eerst werk worden gemaakt van de verbindingsweg tussen bedrijventerrein Ter Mote en Graaf Van Hoornestraat...dat wordt nu toch wel eens dringend tijd, zeg!!!
[Tom Desmet] [28-10-2020] [12:16]

De beloofde snelheidsremmende (betonblokken evenwijdig met het wegdek en voldoende ruim uit elkaar opdat ook de zware vrachtwagens en landbouwmachines probleemloos zouden kunnen passeren) maatregelen t.h.v. Vierboomstraat 1 en 8 zijn begin juli aangebracht. Begin juli werden in de bebouwde kom van Nevele fietsstraten gerealiseerd. Gevolg : nog meer personenwagens - vrachtwagens - camionettes rijden via de Vierboomstraat naar hun eindbestemming. Bij hun doortocht worden ze door de aangebrachte betonblokken geenzins in snelheid geremd. De Vierboomstraat, met zone 50, is nu nog meer dan vroeger een autosnelweg waar quasi elk passerend voertuig een snelheid ruim boven de 50 km per uur aanhoudt. Hopelijk is er iemand bereid om deze verkeersonveilige situatie in de Vierboomstraat een adequate oplossing te geven.
[Z.J.] [09-08-2020] [16:45]

In de brief aan de bewoners van de Vierboomstraat die handelt over de "heraanleg wegberm Vierboomstraat" is onderstaande opgenomen : "De dienst mobiliteit werkt voorstellen uit om na de werken snelheidsremmende maatregelen in te voeren in de Vierboomstraat". Van harte dank aan iedereen die het probleem rond de "verkeersveiligheid van de Vierboomstraat" ernstig genomen heeft en daadwerkelijk aan de oplossing van dit probleem meegewerkt heeft / zal meewerken.
[Annie Van Gele] [12-03-2020] [12:57]

Maak er een single track road van zoals in Schotland. Een smalle weg met aangeduide bredere plaatsen om mekaar te kruisen . Is éénmalig aan te leggen, vraagt geen of weinig onderhoud en vertraagt het verkeer.
[Marianne Serck] [08-03-2020] [19:15]

ik heb dit probleem reeds herhaaldelijk aangekaart bij de heer Johan Cornelis. In een telefonisch gesprek, in een live gesprek en via e-mail. In mijn laatste e-mail nam ik o.a. de heer Jan Vermeulen mee in "cc". In deze laatste e-mail vroeg ik aan de heer Johan Cornelis om op basis van objectieve criteria (meting van de gehanteerde snelheid en meting van het aantal wagens dat dagelijks de Vierboomstraat gebruikt) te oordelen of er effectief een probleem is en zo ja hoe men dan de verkeersveiligheid van de Vierboomstraat naar een hoger niveau kan tillen. Op niveau van verkeersveiligheid zijn er m.i. vier knelpunten : - de draai ter hoogte van de woning van de heer Verkest - de hoek van 90 graden ter hoogte van de woning van de heer Van Parijs - de voorrang van rechts ter hoogte van de woning van garage Hertoghe - de smalle inrijstrook ter hoogte van de wissel Biebuyckstraat - Vierboomstraat Gesprek met een aantal buren leert me dat ook zij de Vierboomstraat als verkeersonveilig ervaren. de realisatie van de verbindingsweg bedrijventerrein Ter Mote - Graaf Van Hoornestraat zou een goede oplossing kunnen zijn. Ik woon 62 jaar in de Vierboomstraat, reeds 50 jaar is er sprake van de aanleg van deze verbindingsweg. waarderende groeten Annie Van Gele
[annie van gele] [14-11-2019] [19:17]