VeiligVerkeer

Op naar een veiligere omgeving voor alle deelnemers aan het verkeer, niet enkel in het centrum maar ook in alle deelgemeenten van Deinze en Nevele!

Deze site geeft u de mogelijkheid om een verkeersgerelateerd probleem in Deinze te melden. Zo komen we te weten wat er leeft rond mobiliteit in uw buurt. We gaan met uw vragen en suggesties aan de slag. Dat gebeurt in onze werkgroep mobiliteit. Onze mandatarissen nemen uitgewerkte onderwerpen mee naar de gemeenteraad of verkeerscommissie. Uiteraard houden we u op de hoogte van de ondernomen stappen.

U kan een probleem naar een hogere plaats op de lijst stemmen, een oplossing voorstellen of uw vrienden en kennissen om aandacht ervoor vragen. U kan ook een nieuw probleem signaleren.

 

VeiligVerkeerDeinze.be

Verkeersdrukte Landegem dorp

Landegem dorp krijgt heel veel verkeer te slikken, enerzijds is er veel verkeer naar het station en anderzijds is er veel doorgaand verkeer komende van Merendree en Zomergem die naar Deinze gaan werken. De voorrang van rechts regel aan de kerk loopt in de spits in het honderd omdat het gewoon niet werkt als de wegen niet recht op elkaar uitkomen. Fietsers en voetgangers mogen nog in 2 richtingen in de kerkstraat maar die is zo smal als je een vrachtwagen tegen komt kan je er niet passeren, ook zijn er autobestuurders die als ze uit de kerkstraat willen rijden helemaal links gaan staan zodat de fietsers de kerkstraat niet kunnen inrijden.Ondanks de drukte,voorrang van rechts, verkeerslichten en drempels worden er nog hoge snelheden gehaald op het dorp. Landegem dorp zou moeten ontlast worden. Voorstel weg langs het kanaal doortrekken tot aan het eiland, zodat het verkeer niet over Landegem dorp moet. Verkeer naar Drongen industrie: nieuwe weg langs de E40 (thv Garage Saba) Verkeer naar station: nieuwe brug naast de ijzeren spoorwegbrug.

Uw reactie: hoe zou u dit probleem aanpakken?

Vul dit vak NIET in :

Uw naam :

Uw mailadres :

Door op 'Verzenden' te klikken gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden.

Eerdere reacties :

Dit probleem komt vandaag op de Gemeenteraad voor. Het voorstel is om de voorrang van rechts af te schaffen. Indien je uit de richting van de Kerkstraat en uit de Brouwerijstraat komt zal je moeten stoppen. De N-VA fractie is al jaren fan van een omleidingsbaan via het kanaal, om zo de dorpskernen te ontlasten van het doorgaand verkeer.
[De Paepe] [26-09-2019] [13:56]